REMMERS! МУЗИКА И ДЪРВО.


Разхождайки се край Париж по бреговете на Сена, може да се види една необичайна сграда с параметрична архитектура, която е разположена на остров Сегуин (Éle de Seguin). Това е концертната зала La Seine Musicale, чиято конструкция се състои от дърво и стъкло и във формата си прилича на яйце.

Вътре стените на концертната зала също са изработени от дърво. Около 1700 отделни елемента от смърч и букова дървесина са произведени и доставени от дървообработващото предприятие HESS TIMBER.
Впечатляващата решетъчна конструкция от слепен дървен материал, изложена на въздействия от околната среда и агресивни вещества, е особено предизвикателство по отношение на защитата на дървесината. За защита на дървото по фасадата е използвана Induline серия на Remmers. Продуктите от серия Induline от една страна визуално акцентират върху дървото като строителен материал, а от друга страна, надеждно фиксират якостта на дървесината.

Поелементното импрегниране и укрепване на дървесината с помощта на продуктите на водна основа Induline SW 900-IT и SW-910 позволява защита на лицеви повърхности и срезове от проникване на влага, консолидира се дървесината и се обезпечава повърхностно изравняване за избягване на поява на петна при нанасяне на следващите системни покрития.<- Back to: Новини и статии