REMMERS! СИСТЕМИ EПОКСИДНИ И ПОЛИУРЕТАНОВИ ПОДОВИ ПОКРИТИЯ.


При строителни съоръжения с подови площи по които има интензивно движение, като напр. хотели, дискотеки, магазини, летища, болници, спортни съоръжения, автомобилни паркинги и др. се полагат декоративни системи от епоксидни или полиуретанови подови покрития. Продуктовата програма на Remmers е обширна и включва стандартни и специални - антистатични и противоплъзгащи покрития, саморазливки, грундове и запечатки. Разработени са лесни за полагане системи от подови покрития на базата на епоксиди и полиуретани, които могат да се приложат в много сфери. Индустриалните подове в складове и производствени халета могат да бъдат противоплъзгащи или токоотвеждащи за защита от електростатично натоварване.

За водата е характерно, че винаги търси път. В природата това явление може да се наблюдава при така нареченото Blowhole в Нова Зеландия, където по впечатляващ начин водата притисната в порите на скалите се изтласква навън и се разпръсква като пара. За да може да се избегнат проблеми в подовете, причинени от тази природна закономерност, има разработени паропропускливи системи за подови покрития, които при липса на подходяща или недействаща хидроизолация, проявяват своите качества. Те не образуват въздушни мехури, не напукват и същевременно с това защитават бетонните повърхости и им придават индивидуален стил и визия. При Remmers дифузионно отворената система от епоксиди, която ще представим в настоящата статия се състои от грунд Epoxy BS 2000 и запечатка Epoxy BS 3000.

Към декоративните подови системи съответно е наличен и набор от различни цветове чипсове, които могат да се пръснат по повърхностите на прясно положената запечатка и да се покрият финишно с прозрачен епоксиден пласт от Еpoxy UV 100.

За пръв път през 2015 г. референтен обект от България – Арена Армеец, София, с епоксидни покрития върху бетон на площ от общо ок. 40 000 кв. м, бе показан на дисплеите на щанда на Remmers, Германия на най-голямото строително изложение BAU Mюнхен 2015 и включен в представителния каталог на Remmers Fachplanung, заедно с едни от най-известните строителни съоръжения в света.<- Back to: Новини и статии